PSX 20200622 124544

Keravan uimahalli

Keravan uimahalli on Sterisolin pitkäaikainen asiakas. Uimahallin pesutiloissa käytetään suihkusaippuana hajusteetonta ULTRA Nestesaippuaa, joka on kehitetty erityisesti herkälle iholle. ULTRA Nestesaippua on monen uimahallin ykkösvalinta, koska se ei sisällä silikonia, joka saattaa aiheuttaa liukkautta uimahallien kaakelipinnoilla. 

Liikuntaesimiehenä Keravan uimahallilla toimii Arja Vakkila, joka on työskennellyt kaupungin liikuntapalveluissa jo 70-luvun lopulta lähtien. Arja siirtyi Keravan vanhan uimahallin esimieheksi v. 2000 ja ehti toimia siinä tehtävässä yhteensä 16 vuoden ajan (vanha uimahalli suljettiin v. 2016).

Elokuussa 2019 avattiin Keravan laajennettu ja peruskorjattu uimahalli, jonka esimiehenä Arja nyt toimii. Arja toimii hallilla myös liikunnanohjaustehtävissä.

Loppuvuoden 2019 aikana Keravan uudella uimahallilla oli vieraillut yli 80 000 kävijää. Luku on iso, sillä kaupungin vanhalla uimahallilla vieraili parhaana vuotena n. 130 000 kävijää.

"Liikunnanohjaustoiminnassakin pyörii Keravalla yli 40 000 ihmistä vuosittain", kertoo Arja. Liikunnanohjaustoimintaan kuuluvat esim. erilaiset vesijumpat, saliohjaukset ja lähiliikunnat senioreille.

 

Hygienialla on tärkeä rooli Keravan uimahallilla

Keravan uusi uimahalli on vaikuttavan näköinen ilmestys, niin ulkoa kuin sisältäkin. Hallissa on 6 erilaista allasta (esim. hieronta-allas ja monitoimiallas) ja yhteensä 800 neliömetriä vesipinta-alaa. Uimahallilla on myös 5 erilaista kuntosalia. Kuntosalit on nimetty keravalaisten olympiakävijöiden mukaan, esim. näistä kävijöistä mainittakoon uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä ja uimahyppyjen Euroopan mestari Joona Puhakka.

"Virtuaalivesijumpan suosio on yllättänyt, se on ollut suorastaan käsittämättömän suosittua", kertoo Arja. Virtuaalivesijumppa on toteutettu niin, että monitoimialtaan edessä on iso näyttö, jossa jumppaa näytetään ja ihmiset voivat liikkua sen mukana. 

Arja kertoo, että esim. alkeisuinnit ja vauvauinnit järjestetään ulkopuolisen tahon toimesta, mutta uimahallilla on erillinen uimaopettaja koululaisille ja liikunnanohjaajat vetävät monia erilaisia vesijumppia.

Hygienialla on tärkeä rooli Keravan uimahallilla. Uinninvalvojat vahtivat, että jokainen uimari on käynyt suihkussa ennen altaaseen menoa.

Varsinainen vedenkäsittely toimii niin, että laitteisto lukee jatkuvasti allasveden laatua ja syöttää veteen puhdistusainetta eli klooria aina tarpeen mukaan. Arjan mukaan on hyvä merkki, jos uimahallilla ei haise kloori.

"Kun likaa tulee ja kloori muuttuu sidotuksi klooriksi, eli se alkaa haisemaan, on kloori joutunut tekemään töitä."

Sterisolin ULTRA Nestesaippua ei sisällä säilöntäaineita tai turhia lisäaineita ja myös tällä on merkitystä allasveden laatuun.