PSX 20200622 124544

Keravan uimahalli

Keravan uimahalli on Sterisolin pitkäaikainen asiakas. Uimahallin pesutiloissa käytetään suihkusaippuana ULTRA Nestesaippuaa, joka on kehitetty erityisesti herkälle iholle.

Liikuntaesimiehenä uimahallilla toimii Arja Vakkila, joka on työskennellyt Keravan kaupungin liikuntapalveluissa jo 70-luvun lopulta lähtien. Arja siirtyi v. 2000 Keravan vanhan uimahallin esimieheksi ja hän ehti toimia siinä tehtävässä yhteensä 16 vuotta (uimahalli suljettiin v. 2016).

Elokuussa 2019 avattiin Keravan laajennettu ja peruskorjattu uimahalli, jonka esimiehenä Arja nyt toimii. Arja toimii hallilla myös liikunnanohjaustehtävissä.

Loppuvuoden 2019 aikana Keravan uudella uimahallilla oli vieraillut yli 80 000 kävijää. Luku on iso, sillä kaupungin vanhalla uimahallilla vieraili parhaana vuonna n. 130 000 kävijää.

"Liikunnanohjaustoiminnassakin pyörii Keravalla yli 40 000 ihmistä vuosittain", kertoo Arja. Liikunnanohjaustoimintaan kuuluvat esimerkiksi erilaiset vesijumpat, saliohjaukset ja lähiliikunnat senioreille.

Keravan uusi uimahalli on vaikuttavan näköinen ilmestys, niin ulkoa kuin sisältäkin. Hallissa on 6 erilaista allasta (esimerkiksi hieronta-allas ja monitoimiallas) ja yhteensä 800 neliömetriä vesipinta-alaa. Uimahallilla on myös 5 erilaista kuntosalia. Kuntosalit on nimetty keravalaisten olympiakävijöiden mukaan, esimerkkeinä näistä kävijöistä mainittakoon uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä ja uimahyppyjen Euroopan mestari Joona Puhakka.

"Virtuaalivesijumpan suosio on yllättänyt, se on ollut suorastaan käsittämättömän suosittua", kertoo Arja. Virtuaalivesijumppa on toteutettu niin, että monitoimialtaan edessä on iso näyttö, jossa jumppaa näytetään ja ihmiset voivat sen mukana sitten liikkua.

Arja kertoo, että esimerkiksi alkeisuinnit ja vauvauinnit järjestetään ulkopuolisen tahon toimesta, mutta uimahallilla on uimaopettaja koululaisille ja liikunnanohjaajat vetävät monia erilaisia vesijumppia.

Hygienialla on tärkeä rooli Keravan uimahallilla. Uinninvalvojat vahtivat, että jokainen uimari on käynyt suihkussa ennen altaaseen menoa.

Varsinainen vedenkäsittely toimii niin, että laitteisto lukee jatkuvasti allasveden laatua ja syöttää veteen puhdistusainetta eli klooria aina tarpeen mukaan. Arjan mukaan on varsin hyvä merkki, jos uimahallilla ei haise kloori.

"Kun likaa tulee ja kloori muuttuu sidotuksi klooriksi, eli se alkaa haista, on kloori joutunut tekemään töitä."

Sterisolin ULTRA Nestesaippua ei sisällä säilöntäaineita tai turhia lisäaineita ja myös tällä on merkitystä allasveden laatuun.