Sterisol 0948

Ihokoulu

1

1. Suojapuku, jota kannat ympäri vuorokauden

Se on puku, jota et koskaan riisu. Se on tärkein pukusi. Se painaa n. 5 kg ja sen pinta-ala on n. 2 m2. Siinä on 3 kerrosta ja kannat sitä päivittäin – ja se on elintärkeä elin.

Lue lisää
Winter Landscape 2995987 1920

2. Valmistaudu pakkaseen

Talvella iho on erittäin suojaamaton. Matala ilmankosteus kuivattaa helposti ihon rohtuneeksi ja kutiavaksi. Tärkeää on varoa, ettei ihoon tule paleltumisvammoja kovalla pakkasella.

LUE LISÄÄ
3

3. Ekseema, arkinen ongelma

Ekseema on eräs tavallisimmista kansantaudeistamme. Toiset ovat perinnöllisiä ja toiset ovat riippuvaisia ulkoisista vaikutteista. Näiden neuvojen avulla voit välttää ekseeman ja tiedät miten toimia sen saadessasi.

LUE LISÄÄ
Nimetön Suunn.Malli (84)

4. Ota aurinkoa sopivasti

Auringon ruskettama iho näyttää raikkaalta ja kauniilta. Ota silti aurinkoa maltillisesti, sillä voit saada vakavia ihovaurioita tai ihosairauksia.

LUE LISÄÄ
5

5. Iho-ongelmat teollisuudessa

Pahinta iholle on säännöllinen kosketus ärsyttäviin aineisiin ja liian usein toistuva kosketus veteen. Teollisuudessa työntekijät voivat kärsiä vaikeista iho- ongelmista.

LUE LISÄÄ
6

6. Hyviä bakteereja tarvitaan

Iho on kehon tehokkain suoja sekä ulkoisia että sisäisiä aineita ja vaikutteita vastaan. Iho suojaa myös ei- toivottuja viruksia ja bakteereja vastaan, samalla ihon luonnollinen suoja muodostuu juuri – bakteereista.

LUE LISÄÄ
7

7. Evaporimetri - mittaa iholta veden menetyksen

Iho on kehon suojapuolustus. Se suojaa meitä erilaisilta ulkoisilta rasitteilta, kuten esim. kuivan ilman haitallisilta vaikutuksilta ja liialliselta kosketukselta veden kanssa. Ihon suojakerroksen kuntoa voidaan tehokkaasti tutkia mittaamalla veden menetystä iholta.

LUE LISÄÄ
8

8. Pienikin haava voi olla kivulias

Hippokrateen aikana ihmisillä oli jo ajatuksia haavojen parantamisesta. Tänään tiedämme siitä enemmän! Tiedämme, että haavojen paranemisessa on kolme erityistä vaihetta.

LUE LISÄÄ
9

9. Bakteerit - ystävämme

Bakteeri -sana kuulostaa monesti epämiellyttävältä. Ihollamme olevat bakteerit ovat tärkeässä roolissa suojellessaan meitä ei- toivotuilta taudeilta ja muilta hyökkäyksiltä.

LUE LISÄÄ
Nimetön Suunn.Malli (87)

10. Atooppinen ekseema - merkki ihon suojakerroksen vaurioitumisesta

Noin joka viides lapsi saa atooppisen ekseeman, joka useimmiten katoaa iän myötä. Vuonna 2006 tutkijat tekivät läpimurron atooppisen ekseeman tutkimuksessa.

LUE LISÄÄ
11

11. Filaggriini ja sen vaikutus ihon pH-arvoon

Aiemmin Ihokoulussa mainittiin atooppinen ekseema ja tutkimusläpimurto, joka osoittaa, että atooppisesta ekseemasta kärsivillä on heikentynyt kyky valmistaa tärkeää valkuaista, filaggriinia.

LUE LISÄÄ
Sterisol 0948

12. Iho ja valinnat käsien pesuun

Muinaisessa Kreikassa ja Roomassa oliiviöljyä ja hiekkaa tai hohkakiveä käytettiin ihon puhdistamiseen. Nykyään ihon puhdistamiseen on tarjolla laaja valikoima erilaisia aineita.

LUE LISÄÄ