Tarmolapadel Logo RGB Pieni

Tarmola Padel

Padelin suosio on ollut Suomessa suurta viimeisen vuoden aikana ja laji kasvaa jatkuvasti.

Porvooseen perustettiin kesällä Tarmola Padel -niminen padelhalli, jonka yhtenä vetäjänä toimii Patrik Björkman. Idea halliin lähti liikkeelle ensimmäistä kertaa jo v. 2019. Patrik vieraili Espanjassa asuvalla veljellään ja veli kysyi häneltä, että mennäänkö pelaamaan padelia. Patrik ei vielä silloin tuntenut lajia ja ajatteli, että voihan sitä ainakin kokeilla. He kävivät yhdessä pelaamassa padelia parin viikon ajan ja tuumivat sen jälkeen, että laji on pakko saada myös Porvooseen. Laji ei ollut tuolloin vielä Suomessa millään tavoin iso juttu.

DSCF1741 Edited2

Loppuvuodesta 2020 Patrik sai sopivat sijoittajat mukaan hankkeeseen ja asia lähti etenemään. He saivat vuokrasopimuksen entisestä teollisuushallista ja kesällä 2021 padelhalli lopulta avattiin.

"Se miltä täällä nyt näyttää, eroaa paljon alkusuunnitelmista", sanoo Patrik. Padelhallissa on nyt lähes 5000 neliötä tilaa, kun alkuperäisissä suunnitelmissa oli vain n. 800 neliötä. Kenttiä on yhteensä 5 ja lisäksi heillä on optio 4 lisäkentästä.

DSCF1765 Edited2

Fiilis erottaa Tarmola Padelin monista muista padelhalleista

Käyttäjiä on Tarmola Padelissa ollut viime aikoina hyvin ja mm. alkeiskurssit ovat tällä hetkellä täynnä. Kesällä, kun he avasivat, oli rauhallisempaa, koska monet ihmiset mökkeilivät ja viihtyivät golfkentillä, mutta syksyn alusta lähtien kenttien käyttöaste on ollut korkealla. Iltaisin klo 16-22 kaikki kentät ovat olleet lähes poikkeuksetta täynnä. Pelaamassa on käynyt kaikenlaista väkeä; perheitä, miesporukoita, naisporukoita ja sekaporukoita. Äskettäin hallissa järjestettiin myös ensimmäinen kansallinen turnaus ja pelaajia oli paikalla yhteensä n. 60. Tarmola Padel sai pelaajilta kiitosta tiloista ja yleisestä ilmapiiristä. Ilmapiiri tai fiilis on Patrikin mukaan juuri yksi niitä asioita, mikä erottaa Tarmola Padelia monista muista padelhalleista. Myös kaiken keskellä sijaitseva lounge-alue on uniikki. Siellä vietetään aikaa ennen ja jälkeen pelien.

Hallissa panostetaan paljon siisteyteen. Patrikin ja hänen yhtiökumppaneidensa kokemukset joistain padelhalleista olivat hieman negatiivisia epäsiisteyden johdosta ja he päättivät sen vuoksi panostaa siisteyteen omassa hallissaan. Esim. vessat pidetään koko ajan siisteinä ja lattioita imuroidaan ahkerasti.

DSCF1738 Edited

Liittokumppanuus vaikutti Sterisolin valintaan

Siisteyteen liittyy olennaisesti myös hyvä henkilöhygienia. Tarmola Padel käyttää hallissa Sterisolin tyylikkäitä Ecoline-annostelijoita. Käsienpesupisteillä on omat annostelijat saippualle ja kenttien yhteydessä puolestaan omat annostelijat käsidesinfektioaineelle. Yksi syy minkä takia Patrik kumppaneineen päätyi Sterisolin annostelijoihin oli se, että Sterisol toimii Suomen Padelliiton virallisena olosuhdekumppanina. "Olisimme mistä tahansa voineet annostelijat periaatteessa ottaa, mutta toki myös se vaikutti, että annostelijat ovat siistin näköiset ja sopivat paikan värimaailmaan", sanoo Patrik. Hän toteaa myös, että annostelijoita on helppo käyttää ja ylläpitää. Käyttäjiltä ei ole tullut minkäänlaisia valituksia niihin liittyen.